Vem betalar dubbla kostnaden för flytt av Returpunkten?

Håller i alla delar med Thomas Walden i kritiken av kommunens ansvariga politikers och tjänstemäns hantering av flytten av Returpunkten.

Flytten av Returpunkten  blev mycket dyrare än beräknat. Vem ska betala undrar signaturen skatte- och taxebetalare. Bilden från en av sista dagarna Returpunkten på Stohagsgatan höll öppet.

Flytten av Returpunkten blev mycket dyrare än beräknat. Vem ska betala undrar signaturen skatte- och taxebetalare. Bilden från en av sista dagarna Returpunkten på Stohagsgatan höll öppet.

Foto: Rikard W Larsson

Insändare2022-01-21 20:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"Returpunkten ett ekonomiskt haveri" NT 11/1

Kostnaden för flytten kommer att uppgå till minst 21 miljoner kronor mot uppskattade tio miljoner. Vem har gjort denna uppskattning och vilket underlag för beslut presenterades för Nodras styrelse innan man startade projektet. Eller var det kanske så att man ”målat in sig i ett hörn” och var tvungen att starta oavsett kostnaden?

Hur som helst är det patetiskt att läsa affärsområdeschefen Anders Karlssons uttalande (NT 8/1) att fördyringen inte kommer att innebära höjda avgifter för Norrköpings invånare.

Kostnaden måste väl tas någonstans ifrån och då vanligtvis i kommuner via skatte- eller taxehöjning?