Varmt på bussen trots klimatanläggning

När Östgötatrafiken köpte in nya Scaniabussar för att gå i stadstrafik, så gladdes vi trafikanter åt att det fanns klimatanläggning som gjorde att det blev behagligt vid sommarvärme.

Insändarskribenten säger att det är varmt på bussen, trots att det finns en klimatanläggning. Arkivbild.

Insändarskribenten säger att det är varmt på bussen, trots att det finns en klimatanläggning. Arkivbild.

Foto: Östgötatrafiken

Insändare2022-06-30 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu i år har det vid flera tillfällen varit olidligt varmt och kvalmigt på bussen.

Har vid ett flertal gånger gått fram och frågat, kan du inte få svalare luft att cirkulera i bussen, men fått till svar, jag vet inte eller slå ut med armarna och säga till mig att det är automatiskt reglage.

Jag kan inte tänka mig att det fungerar så dåligt, utan att Chaufförerna inte förstår reglagen.

Detta är viktigt, att jag som passagerare inte ska behöva flämta, när jag vet att det finns klimatanläggning.

Sten-hård

Svar direkt

Med start i juni 2020 och fram tills nu så har bussflottan i östra Östergötland, inklusive stadstrafiken i Norrköping och Linköping, steg för steg bytts ut till nya fräscha bussar med luftkonditionering.

Av erfarenhet vet vi att luftkonditioneringen fungerar allra bäst utanför stadstrafiken där dörrarna inte öppnas så ofta och luften hinner kylas av. Som kund i stadstrafiken kan man bidra genom att alltid gå ombord på bussen via framdörren så att föraren snabbt kan stänga bakdörrarna när avstigning skett. Då kommer det att kännas svalt även i dessa bussar.

Om det är någon förare som uppger att hen inte vet hur luftkonditioneringen fungerar så önskar vi att man kontaktar vår kundtjänst så får vi vidarebefordra den informationen till det trafikföretag där föraren är anställd.

Mattias Näsström

Biträdande trafikchef, Östgötatrafiken