Varför inte ta bort skatten på drivmedel?

Varför kan inte svenska staten helt ta bort skatten på bensin/diesel för en stund?

Insändarskribenten undrar varför skatten på drivmedel inte tillfälligt tas bort.

Insändarskribenten undrar varför skatten på drivmedel inte tillfälligt tas bort.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2022-03-17 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag tänker att så här i svåra stunder så behöver ju det svenska folket också ett stöd. Det finns människor som inte har så bra löner i Sverige och som faktiskt har det svårt att ta sig till sina jobb på grund av höga bränslepriser, för att inte tala om när dessa ska skjutsa sina barn till olika aktiviteter!

Det här kostar fasligt mycket pengar och just nu så drabbas människor väldigt hårt. Bistånd till andra länder som har det svårt av olika anledningar är viktigt, inte minst till Ukraina som jag lider något så oerhört med.

Men kan inte svenska staten se att det behövs bistånd i Sverige med just nu? Skulle vi idag slopa skatten på bensin/diesel som ligger på 40% så skulle 1 liter diesel kosta runt 16-17kr istället för 27kr, som priset har legat på. Det blir en helt avgörande insats för en hel del människor i Sverige.

Observera att jag pratar om nuläget, inte för all framtid! Hjälp även vårt eget folk i svåra stunder. Jag blir mer och mer besviken på Sverige då vi alltid utåt ska vara så rejäla och duktiga men sedan behöver vi hängslen, livrem och fallskärm när stora beslut ska tas.