Varför berättar NT om privatpersoners husaffärer?

Vilken är anledningen till att NT väljer att göra separata notiser av vissa fastighetsaffärer undrar signaturen "Fastighetsägare" och får svar direkt av chefredaktören.

Intresset för husaffärer är stort, inte bara när det gäller försäljningar av fastigheter som Krusenhof på Malmölandet.

Intresset för husaffärer är stort, inte bara när det gäller försäljningar av fastigheter som Krusenhof på Malmölandet.

Foto: Thomas Möller

Insändare2021-02-11 17:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad är nyttan med att så tydligt klargöra köpare och säljare samt köpeskilling ? Jag är fullt medveten om att detta är offentlig handling, och att samtliga lagfarter redan idag redovisas samlat i papperstidning och digitalt. Men som privatperson anser jag att det tangerar kränkning av integritet, att så tydligt exponera vissa fastighetsaffärer. Inte sällan också med en generös bild på huset ifråga. Tyvärr finns det de som inte bara är nyfikna, utan också kriminella som är tacksamma över att utan större ansträngning få veta vem som fått tillskott i kassan.
Är det ett sätt av tidningen att generera så många klick som möjligt ?
Fastighetsägare

Svar direkt

Som du själv skriver är fastighetsaffärer och lagfarter offentlig handling. Vi ser en stor efterfrågan på det materialet bland våra läsare och det är också därför vi sedan drygt tre år tillbaka även gör notiser av ett urval av det materialet. 

Allt det vi publicerar rörande lagfarter och fastighetsaffärer är bara tillgängligt för våra prenumeranter och kräver abonnemang hos Norrköpings Tidningar. Människor som vill missbruka uppgifter kommer tyvärr alltid att finnas, men materialet finns som sagt tillgängligt för alla, oavsett om vi publicerar det eller inte. Vår bedömning är som sagt att detta är efterfrågat och en uppskattad tjänst för våra prenumeranter. 

Fredrik Lagerqvist, chefredaktör NT