Våra föräldrar har varit ensamma alldeles för länge

Under mer än ett års tid har personer som är 70+ uppmanats att hålla sig isolerade. Tre miljöpartister skriver om att så snart som möjligt måste isoleringen brytas, en fråga som har högsta prioritet.

Insändarskribenterna hoppas på att livet kan återgå till mer social samvaro för de över 70 snart.

Insändarskribenterna hoppas på att livet kan återgå till mer social samvaro för de över 70 snart.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Insändare2021-04-28 12:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi hoppas alla på ett ljus i slutet av tunneln även om vi måste hålla ut ytterligare en tid.
 Regionen har just gått in i fas 3 för vaccinationer. De har gjort ett fantastiskt jobb med att få ut vaccinerna i den takt de kommer in!

Folkhälsomyndigheten har också meddelat att lättnader i restriktioner för färdigvaccinerade skulle vara möjliga under vissa omständigheter. Där äldre möter varandra borde vara just en sådan omständighet.

Barbro Mattson från SKPF tog i NT 21/4 upp Träffpunkterna som ett bra exempel. Detsamma gäller snart även personer som tillhör grupper där patientföreningar normalt skulle ha haft aktiviteter. På samma sätt som det varit viktigt att prioritera vilka verksamheter som skulle hållas öppet så mycket som möjligt är det nu dags att prioritera vilka som ska öppnas så snart som möjligt.

Många av våra vänner, våra föräldrar, och våra mor- och farföräldrar har varit alldeles för ensamma under ett helt år. De måste ha högst prioritet nu!

Från Miljöpartiets sida kommer vi lyfta frågan om hur vi kan komma igång så snart som möjligt. Varje dag av social samvaro är viktig.