Var stolta tillsammans med Pride Finspång

Förra året gick ungefär 200 personer med i Finspångs Prideparad.

Pride Finspångs paradstart 2022. I år blir det parad och festival den 2 september.

Pride Finspångs paradstart 2022. I år blir det parad och festival den 2 september.

Foto: Stefan Gustafsson

Insändare2023-06-17 14:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det var en fantastisk stämning fylld med glädje och stolthet. Vi som gick med var stolta homosexuella, bisexuella, asexuella, trans- poly- och queera personer, men också människor som är heterosexuella och inte definierar sig inom hbtqia. 

Om du går med i en Prideparad fast du inte är queer visar du att mänskliga rättigheter är till för alla människor, att alla har rätt att få uttrycka sig och leva sitt liv på det sätt som hen själv mår bra av.Det är lika många olika typer av personer som går i vår parad som besöker Finsponga marken och Stadsloppet, och som arbetar i våra industrier, i vård och omsorg, som studerar och undervisar i våra skolor. Om alla som är vuxna och arbetar med människor, och som stöttar hbtqia-personer, visar det genom att gå med i Prideparaden, så kan de som är era elever, patienter, brukare eller kunder känna sig tryggare i mötet med dig, för att du visar var du står. Det är också något att vara stolt över. 

Om du som förälder stöttar dina barn oavsett hur de vill uttrycka sig eller vilka de blir kära i, visa det genom att gå med i paraden. Ta med familjen!Pride Finspång är en partipolitiskt obunden förening men det är ett politiskt ställningstagande, som många håller med om, att vilja att alla människor ska ha samma rättigheter oavsett sexuell läggning eller könsuttryck! Om du delar den värdegrunden kan du gå med oss i Prideparaden den 2 september och bli medlem i vår förening!Du som vill vara med men inte har hälsan att gå med i paraden, kom till den efterföljande festivalen på Förvaltningstorget. Det blir musik, tal, skratt och sång! 

Och självklart vill vi att fler lesbiska, bisexuella, bögar, pansexuella, asexuella, trans-, intersex-, poly- och queerpersoner ska gå med! 

Vill du veta mer om hbtqia, läs på RFSL:s webbplats, eller kontakta oss i Pride Finspång.