Var och en kan välja vad den vill göra

 Om kommunen ska uppfylla alla medborgares särskilda önskemål kommer vi snart ha en kommunalskatt som närmar sig femtio procent, skriver Sophia Jarl (M).
Om kommunen ska uppfylla alla medborgares särskilda önskemål kommer vi snart ha en kommunalskatt som närmar sig femtio procent, skriver Sophia Jarl (M).

Det är sunt att diskutera vad våra skattemedel bekostar. En kommun ska i första hand ansvara för sådant som vi mest effektivt gör gemensamt; skolor, äldreboende och skötsel av staden.

Insändare 25 februari 2021 20:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Svar till Sophia Jarl om bastubad" NT 16/2

Annette Mårdh gillar att basta men varför ska alla skattebetalare bekosta hennes bastubadande? Om kommunen ska uppfylla alla medborgares särskilda önskemål kommer vi snart ha en kommunalskatt som närmar sig femtio procent. Genom att sträva mot en låg kommunalskatt kommer fler människor istället ha mer pengar kvar i plånboken. Då kan var och en av oss välja vad vi vill göra med våra egna pengar. Annette kan exempelvis vara med i en förening som har en bastu eller hyra av ett företag vars affärsidé är friluftsliv. Jag kan välja att spara ihop till en egen kajak för det är mitt intresse. 

Det kan vara så att Norrköping är så präglat av långvarigt socialdemokratiskt styre att många tror att det enbart är kommunen som kan tillgodose medborgarnas intressen, men så är det inte. Vi ska ha en gemensam välfärd men om vill roa sig med särskilda intressen som inte berör alla så får man göra det på egen bekostnad. 

Ämnen du kan följa