Vänta med spekulationer om nedflyttning för IFK

Det är visserligen sant att IFK:s start är svag, men att börja spekulera om nedflyttning efter 2 av 30 omgångar är ointressant bubbel, anser insändarskribenten.

Det är visserligen sant att IFK:s start är svag, men att börja spekulera om nedflyttning efter 2 av 30 omgångar är ointressant bubbel, anser insändarskribenten.

Foto: EMMA WALLSKOG

Insändare2024-04-11 12:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

God ton efterlyses: Journalisten Henrik Jonsson förolämpar både IFK och Superettan genom sitt ”stinkangrepp” i måndagens NT. Det är ett språkbruk som inte anstår en seriös journalist och inte heller lever upp till NT:s egna regler om ”god ton”. Artikeln stinker, inte IFK.

Spekulationer utan värde: Det är visserligen sant att IFK:s start är svag, men att börja spekulera om nedflyttning efter 2 av 30 omgångar är ointressant bubbel, särskilt som man mött seriens bästa lag plus ett lag i kanonform. Vänta med det tills det gått åtminstone 5-6 omgångar. Snabb rekyl i de två följande omgångarna mot GAIS och IFK Göteborg, ja då ser det genast normalt ut

Eftertanke: I artikelns senare del sansar sig Jonsson och betonar vikten av att ta hand om och hylla våra idrottshjältar.

Just så!

Dag Almkvist

Svar

Att Norrköpings allsvenska start "stinker superettan" är inom ramen för vad våra krönikörer får tycka och skriva i sina personliga analyser av säsongsstarten för vårt största publiklag. Vi har högt till tak och under säsongen lär IFK hinna få både ris och ros av många. Både experter och vanliga fans. Det hör till en fotbollssäsong. Viktigt att betona det som också står i samband med alla våra krönikor. "Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna." 

Med vänliga hälsningar 

Fredrik Lagerqvist, chefredaktör NT