Vansinne att kommunen ska finansiera badresor

Att flyg från Norrköping, som länge legat nere och alltid gått med förlust, kan avlasta vägtrafiken är en märklig reflektion.

Att Norrköpings kommun ska vara med och finansiera nöjesresor är vansinne, tycker signaturen Naturvän med flera barnbarn.

Att Norrköpings kommun ska vara med och finansiera nöjesresor är vansinne, tycker signaturen Naturvän med flera barnbarn.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Insändare2021-09-22 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Satsa på flygplatsen för Norrköpings skull" NT 10/9

Det är tåg som avlastar vägtrafiken, detta med smart miljövänlig godstrafik och nya Ostlänken som ger bättre utrymme för lokala tåg på befintliga spår. 
Cykel och kollektivtrafik, helst spårburen, avlastar gatorna och vägarna lokalt i Norrköping. Allt detta sammanvägt ger bättre miljö och är ett steg i att rädda vårt jordklot från pågående livshotande kris. 

Vidare menar insändarskribenten att det är sämre att satsa på skolor än på flygplatsen. 
Man häpnar.


Det är olagligt att kasta cigarettfimpar på trottoaren med man får flyga precis hur mycket som helst.
De flesta människor på jorden har, som tur är, aldrig flugit. De behöver inte och har dessutom inte råd. Och kommer aldrig att få råd. 

Att då en liten bråkdel av mänskligheten, med tjockare plånbok, står för nästa allt flygande är så klart både ohållbart och orättvist. Att semesterflyg från Norrköping för badresor och festande, som förstör klimatet för alla, även de som aldrig flyger, dessutom ska vara finansierat med 30 miljoner kronor varje år av våra skattepengar är självklart fullständigt vansinne.
Och visst kan marken nyttjas till massa bra ändamål när flyget försvinner från vår gröna stad.
Vi måste alla bidra till att rädda vår enda planet.