Välbetalda jobb är attraktiva jobb

Jag tror att en av anledningarna till att den finska skolan är en av de bästa i värden är att i Finland är läraryrke ett välbetalt jobb.

Finland har bland de bästa skolresultaten i världen. Signaturen Sommarblomman presenterar en förklaring till det goda resultatet.

Finland har bland de bästa skolresultaten i världen. Signaturen Sommarblomman presenterar en förklaring till det goda resultatet.

Foto: Wiktor Nummelin/TT

Insändare2021-03-29 15:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Välbetalda jobb är attraktiva jobb. Söktrycket på utbildningsplatserna höjs och endast det bästa har en chans att komma in. Att få fler välutbildade lärare till den svenska skolan skulle vara en dröm.

Tänk att ha lärare som känner sig nöjda med sin lön. Våra barn och ungdomar är det värdefullaste vi har, det är vår framtid.  

Jag tycker att samtliga lärare, pedagoger, rastvakter, barnskötare och förskolelärare skulle få minst 1000 kr mer i lön varje månad för deras ovärderliga insats i arbetet med våra barn.

Vart finns den kommunala skolans självförtroende? För att kunna leda måste man tro på sig själv. Vad har den kommunala skolan att erbjuda? Inför skolvalet i åk 6 -7 har jag fått många broschyrer hemskickat där skolorna visar vad de kan erbjuda eleverna men det har endast varit från friskolor. De kommunala skolornas broschyrer lyser med sin frånvaro.

Har de inget att erbjuda eller varför skickar de inte ut broschyrer?