Vad ska hända med Dagsbergs skola?

Insändare 21 november 2019 04:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När det gäller utvecklingen av skolan i Dagsberg precis utanför Norrköping vid Vikbolandsgränsen kan många frågor ställas. 2009/2010 var det under den tidens rektor Björn Gagner ett stort politikermöte i Församlingsgården, där det pratades om barnkullar som om fyra år skulle börja söka sig till skolan, samt om dess brister för att vara en F-6-skola . Givetvis var det ett prioriterat område som det skulle tas tag i  och med på det mötet var även Lars Stjernkvist och skolansvarige Olle Johansson. 

2012 var ritningar färdiga och utredningar gjorda, men inget hände... jo, ytterligare en barack dök upp för att eleverna skulle få plats.

2016 blev nästa dråpslag då mögel lamslog två av de gamla skolhusen. Mer baracker till Dagsberg på plats och hela skolgården blev ett stort lådbygge. Men nu kanske man skulle göra allvar av nybyggnationen och man lade ut ritningarna från 2012 till detaljplanplanen som direkt avslogs av länsstyrelsen.

Hur fasen (ursäkta starka ordet) kunde den kollen göras först då?

Nya utredningar och förslag till byte av plats för skolbyggnationen. Nya planer gjordes, men då var sporthallsbygget bortritat. Där fick Dagsbergs IF in med hjälp av Kultur- och fritidskontoret: en fullstor hall skulle det bli, samt att yta skulle finnas för Dagsbergs If att anlägga konstgräsplan i anslutning. 

Nu har man ju sedan länge lämnat föräldrarådet men har ändå koll via idrottsföreningen och börjar se en ljusning med satsning i närtid.

Ny avstämning 2018 och allt ser väldigt bra ut då Norrevo tagit över frågan och utreder ny plats. Men vid avstämning 2019 är tyvärr tongångarna annorlunda, så nya läget har trafikproblem samt hänvisning till ansträngd budget.

Mina slutliga frågor är: Är ni nöjda ansvariga politiker som pratat om frågan sedan 2010? Och hur mycket har det kostat i utredningar som inte lett något framåt? 

Jag rekommenderar de som vill ha en snygg skola att börja jobba för det redan nu och ta sikte på år 2028. 


Ämnen du kan följa
Läs mer!

Insändare: Morfar efter rymningen: "Grindarna borde naturligtvis vara självstängande"

Morfar efter rymningen: "Grindarna borde naturligtvis vara självstängande"

Debatt: C: Nedläggning av skolor präglas av dålig information - "Måste öka mångfalden av skolor och barnomsorg i kommunen"

C: Nedläggning av skolor präglas av dålig information - "Måste öka mångfalden av skolor och barnomsorg i kommunen"

Chefen reagerar efter rymningen: "Det här ska inte få hända"

Chefen reagerar efter rymningen: "Det här ska inte få hända"

Chester, 2, försvann från förskolan – hittades på spårvagnsspår • Mamman: "Jag förstår inte hur det här kunde få ske"

Chester, 2, försvann från förskolan – hittades på spårvagnsspår • Mamman: "Jag förstår inte hur det här kunde få ske"

Debatt: Viktigt att slå vakt om lärarkåren - "De som jobbar i skolan är så himla viktiga för vår samhällsutveckling"

Viktigt att slå vakt om lärarkåren - "De som jobbar i skolan är så himla viktiga för vår samhällsutveckling"
Visa fler