Vad kostar det att dra in bussen till Herstadberg?

Hur är det möjligt att helt få ta bort en busslinje? Utan att informera innan?

Bron som Herstadbergsborna får passera för att ta sig till den nya hållplatsen på Ströbogatan efter 1 november.

Bron som Herstadbergsborna får passera för att ta sig till den nya hållplatsen på Ströbogatan efter 1 november.

Foto: Ulf Stråhle

Insändare2021-09-15 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"Trafiken görs om - då förlorar familjerna sin busslinje" NT 3/9


Herstadberg är ett ganska stort område, bor man långt bort blir det lång väg till busshållplatserna för en del cirka tre kilometer till Norrledens vändplats.
Cykel kommer att krävas. Hur många gånger kommer de att bli stulna? Både Ströbrogatan och Norrledens vändhållplats är ensliga ställen, men det rör sig ändå mycket trafik. Lätt att stanna till för den som vill ha en ny cykel.


När det gäller Norrledens vändhållplats måste en ordentlig hållplats anläggas även där. Vad kostar det? I nuläget finns det en stolpe. Vi är redan nu hänvisade dit på helger och i dagsläget blockerar dessutom bussen hela vägbanan vid upptagning av passagerare.

 

Det ska anläggas en gångbana som kommer att göra det krångligt för bilister som ska förbi bron. Vad kostar det? Det står att det skulle ha gjorts ändå. Låter som en dålig ursäkt. Hur många år har bron funnits utan gångbana?
Vem ser till att den nya gångbanan plogas vid snöfall, i rätt tid för skolbarnen, vad kostar det?


Det stod att trafikintensiteten var låg i området, det stämmer inte. Det ligger ett stort båtvarv i samma område. Det är en hel del biltrafik dit under vår, sommar och höst.

Vi är många som nu är hänvisade till att ta bilen, både för att skjutsa barn eller för att ta oss själv någonstans. Vart tog miljötänket vägen i denna förändring? Vad kostar det?

Varför inte bara låta bussen gå upp till Herstadberg, svänga runt och fortsätta ned och vidare på Ströbrogatan undrar man ju lite försynt?