Vad har vi för prioriteringar i Norrköping?

Eskilstuna får Volvo CE:s huvudkontor.

Oavsett vem som styr staden måste vi våga leda staden framåt in i framtiden då är några hundratusen till en livskraftig stadspark väl investerade pengar, skriver insändarskribenten.

Oavsett vem som styr staden måste vi våga leda staden framåt in i framtiden då är några hundratusen till en livskraftig stadspark väl investerade pengar, skriver insändarskribenten.

Foto: Gunnar Hagberg

Insändare2023-06-23 16:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sedan ett tag tillbaka har man även fått Coops centrallager. Norrköping har lämnat förarsätet vad gäller stadens tillväxt och tro. Fokus på skolans ekonomi och Fritidskontorets besparingskrav gör staden till en hopplös plats att beskriva för någon annan. 

I vår stad kan minigolfen i Stadsparken läggas ner. Eskilstuna siktar på nya bostadsområden och att bygga ut sitt universitet. Vilken stad skulle du välja att investera i? Hur kunde det bli så här?

Oavsett vem som styr staden måste vi våga leda staden framåt in i framtiden då är några hundratusen till en livskraftig stadspark väl investerade pengar.När får vi besked om att något storföretag satsar här?
När är presskonferensen när kommunledningen berättar om de nya högskoleplatserna?
När invigs båttrafiken till skärgården?
När satsas på nya Marbystrand?
När ska Norrköping ha Melodifestivalen?
När invigs den nya Bandyhallen?
När får Åby sin station?
När släpper ni strategin för att satsa på Skavsta Airport?
När invigs nya bussgatorna genom Björkalund fram till Öbonäs?Oj så mycket fantastiska saker ni har att jobba med. Men nej fokusera på en parklek med bassänger och hoppmatta. Säg inte att ni lägger arbetstid på hur ni ska skära ner på den verksamheten?

Hade jag fått bestämma hade de 300.000 kr setts som investering och marknadsföring!