Vad har politikerna gjort med de 460 miljonerna?

Men eftersom det finns stora pengar sparade så kan det väl inte vara några problem med ett fortsatt bidrag både till Symfoniorkestern och andra kommunala institutioner? skriver Ulf Krögerström.
Men eftersom det finns stora pengar sparade så kan det väl inte vara några problem med ett fortsatt bidrag både till Symfoniorkestern och andra kommunala institutioner? skriver Ulf Krögerström.

I april 2021 fanns en artikel i NT som beskrev Norrköping kommuns överskott för 2020.

Insändare 27 juli 2023 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå 

"460 miljoner extra - här är politikernas förslag" NT 13/4 2021

Det innebar ett överskott på nära 460 miljoner. Kommunledningen ville då spara 276 miljoner för framtida bruk. Det stora överskottet bestod till största delen av statsbidrag under pandemin.


Jag skrev då en insändare och undrade hur pengarna skulle hanteras, det var ju främst i äldreomsorgen som det fanns brister i under pandemin. Jag fick faktiskt svar från kommunledningen att de nu stod rustade inför framtiden men inget konkret kring var pengarna skulle hamna.


Vi får nu signaler om att det är stor kris i kommunen och att det saknas pengar både här och där. 


Att man gör omstruktureringar inom skolan kan vara förståeligt när barnunderlaget kanske sviker på en del ställen även om processen fram till beslut har en hel del att önska. Men det jag undrar över är var de här 460 miljonerna tog vägen? 

Vi har inte sett någon satsning på äldreomsorgen, vilket borde vara prio ett. Sedan förs det en märklig debatt kring att det även ska sparas på kulturen. Symfoniorkestern ska bli mer självbärande och att De Geerhallen borde säljas. Den inriktningen är inte förenlig med vad vi invånare behöver utan mer en yttring av en ideologi som vi bevittnat inte fungerar vare sig inom välfärden, kulturen eller andra delar av samhället.


Men eftersom det finns stora pengar sparade så kan det väl inte vara några problem med ett fortsatt bidrag både till Symfoniorkestern och andra kommunala institutioner?
Eller blir politikerna svaret skyldig, vad har de gjort med de 460 miljonerna?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa