Vad har hänt med trafikmoralen i Norrköping?

Norrköping är en fantastisk stad att bo och leva i på många sätt. Men vad har hänt med trafikmoralen i Norrköping, undrar signaturen BW.

Snälla politiker: Inför inte trafikskyltar/regler som ändå inte efterlevs, skriver signaturen BW.

Snälla politiker: Inför inte trafikskyltar/regler som ändå inte efterlevs, skriver signaturen BW.

Foto: Thomas Möller

Insändare2024-04-08 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ingen verkar bry sig om att följa de trafikskyltar som finns uppsatta. Här körs mot enkelriktat, höga hastigheter, trafik på cykelbanor, otillåten parkering mm.

Snälla trafikpolisen. Förklara för mig och andra vad trafikskyltarna på bilderna betyder. Det verkar som att de betyder något helt annat än vad jag fick lära mig vid examen för körkortet. Dessutom önskar jag veta vilka som är undantagna att följa uppsatta skyltar.

Är det så att de av kommunen anlitade entreprenörerna, taxi, renhållningsfordon och de små stadsbussarna med flera, inte behöver följa skyltarna överhuvudtaget?

Kanske finns det i avtalen med entreprenörerna att trafikreglerna inte gäller för dem. Skulle önska att fler poliser fanns ute på våra gator. Varför inte cyklande poliser i innerstan?

Snälla politiker: Inför inte trafikskyltar/regler som ändå inte efterlevs. Eller ännu bättre, se till så att reglerna följs av alla. Annars gäller snart djungelns lag i trafiken i vår stad.

Tror fortfarande på att Norrköping kan bli bättre.