Vad gör kommunen åt Himmelstalunds fallfärdiga camping?

Jag passerar varje dag Himmelstalund camping och tänker herregud! Här måste kommunen göra någonting.

Signaturen Närboende vill veta vad Norrköpings kommun ska göra åt problemen vid campingen i Himmelstalund.

Signaturen Närboende vill veta vad Norrköpings kommun ska göra åt problemen vid campingen i Himmelstalund.

Foto: Thomas Möller

Insändare2021-05-12 14:28
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Utbrända, fallfärdiga vrak blandas med husvagnar av fallfärdig modell. De rekommenderade fyra meter mellan ekipagen för brandskyddets skull existerar knappt. Någon har byggt en egen liten hydda vid vattnet av en uttjänt husvagn. 

Att Norrköpings enda citynära camping ser ut som skrutt är helt oacceptabelt. Tänk på turisterna, ska de bo där? Jag förstår att de människor som bor där inte har någonstans att ta vägen men att bygga alternativa trailercamps är inte värdigt för någon. Ta ert ansvar nu Norrköping och gör något åt campingen! 

Närboende 

Svar direkt

Himmelstalundsområdet ligger många Norrköpingsbor varmt om hjärtat både för rekreation och andra aktiviteter. 

Norrköpings kommun har fått signaler om att det finns problematik i området. De kommunala medarbetare som har hand om Himmelstalundsområdet arbetar kontinuerligt med att försöka skapa ett tryggt och inbjudande Himmelstalundsfält, för alla Norrköpingsbor och besökare. 

Vad gäller ansvar för driftsfrågor på campinganläggningen faller det på entreprenören som innehar arrendeavtalet, Norrköpings Camping. Dock önskar Norrköpings kommun alltid information vid misstanke om oegentligheter för att ta med i den samverkan vi har med polis och andra aktörer.

Himmelstalundsområdet omfattas av en kommande långsiktig stadsomvandling som kan komma att påverka campingens anläggning och omfattning. Detta innebär i sin tur att inga större investeringar görs för tillfället.  

Michael Brask, tillförordnad verksamhetschef anläggning och uthyrning