Utlovat skydd till de boende i Klinga ska vara kvar

Anna Selander, direktör på samhällsbyggnadskontoret, svarar i NT, när medborgarna frågar om utvecklingen i Norrköping.

Ännu är inget bestämt om hur skogsområdet ska hanteras. Vår politiska uppfattning är tydlig; utlovat skydd till de boende i området ska finnas kvar.

Ännu är inget bestämt om hur skogsområdet ska hanteras. Vår politiska uppfattning är tydlig; utlovat skydd till de boende i området ska finnas kvar.

Foto: Elin Holmer

Insändare2021-10-12 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Klinga - det går inte att undvika att närområdet påverkas" NT 3/10

Givetvis kan tjänstemän bemöta medborgare men jag blir lite förvånad att samhällsbyggnadsdirektören förmedlar åsikter om stadsutveckling som vi förtroendevalda ännu inte fattat beslut om. Ärendet handlar om detaljplanearbetet i Klinga och huruvida det skogsområde som idag avskiljer den tänkta verksamhetsmarken från bostadsområdet ska få finnas kvar eller inte. 

Anna Selander uttrycker att ”vi” har bestämt oss för att göra på ett visst sätt i enlighet med gällande översiktsplan. Jag undrar vilka politiska beslut direktören lutar sig emot när hennes slutsats blir att påbörjat detaljplanearbete kommer leda till att det skogsområde som fastighetsägarna tidigare blivit lovade ska skydda deras närmiljö försvinner? Alla läsare bör upplysas om att det politiska beslut som finns idag är att området ska detaljplaneras. Men ännu är inget bestämt om hur skogsområdet ska hanteras. Vår politiska uppfattning är tydlig; utlovat skydd till de boende i området ska finnas kvar. 

Låt mig påminna samhällsbyggnadsdirektören och alla andra tjänstemän att det är vi politiker som, helt korrekt, ska ställas till svars och kan röstas bort om medborgarna är missnöjda. Med det sagt bör det också vara vi förtroendevalda som för den politiska dialogen om viljeinriktningen med medborgarna. 

Det är givetvis bra att kommunens tjänstemän kan förmedla sakupplysningar gällande kommunens verksamheter men det gäller att ha en fingertoppskänsla för vilka ärenden som ska överlåtas till oss politiker. Det här är ett sådant ärende. 

Samhällsbyggnadsdirektör Anna Selander har avböjt att bemöta insändaren.