Uteslut ovaccinerade från alla aktiviteter

Nu måste det hända något i vaccinationsfrågan Covid-19

Signaturen L.K vill att de som inte vaccinerats mot Covid-19 inte ska få gå på konserter, fotbollsmatcher och andra evenemang.

Signaturen L.K vill att de som inte vaccinerats mot Covid-19 inte ska få gå på konserter, fotbollsmatcher och andra evenemang.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2021-09-08 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Bekämpningen av Covid 19 pågår men tas emot väldigt olika. Den stora majoriteten förstår vikten av att vaccinera sig några få individer vägrar att förstå och utsätter då resen av samhället för stora påfrestningar och risker. 

Den lilla skaran människor som vägrar vaccinera sig bör vi utesluta från alla aktiviteter i samhället typ fotbollsmatcher, konserter, bio och alla andra stora folksamlingar. Detta är då inte synd eller diskriminerande mot dessa människor eftersom de har fått samma chans som alla andra till skydd via vaccin. 


Den andra stora gruppen som inte vaccinerar sig är människor i utsatta områden i våra städer mest invandrare eftersom de kampanjer och insatser som samhället hittillsvarande tagit till inte är tillräckliga. 

Jag föreslår riktade kampanjer under en veckas tid i dessa områden direkt på plats (prata med folk). När detta är genomfört där man informerat och talat om att nästa vecka står det en vaccinationsbuss här hela veckan mellan klockan 10 och 18 så genomför man vaccinationen på plats. Varför då detta arbetssätt? Vi har informerat via pressen, folkhälsomyndigheten och allt som står till buds men utan någon som helst framgång. 

Nu är det dags att vakna och hitta på nya metoder, så sätt fart.