Regionen sätter kniven i ryggen på patienterna och personalen

För mig personligen innebar vistelsen att jag numera kan leva ett normalt liv. Utan vården hade jag idag med största sannolikhet inte varit i livet.

Jag vill personligen ge all personal på den psykiatriska kliniken ett stort tack och en klapp för axeln för det ni gjorde för mig i en svår tid, skriver Hasse.

Jag vill personligen ge all personal på den psykiatriska kliniken ett stort tack och en klapp för axeln för det ni gjorde för mig i en svår tid, skriver Hasse.

Foto: Gunnar Hagberg

Insändare2024-05-14 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"Här är nästa besparing: 21 tjänster i Norrköping kan försvinna" NT 2/5

Jag har tidigare varit patient under en period på den psykiatriska kliniken på Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Det gör mig verkligen ledsen och orolig att läsa att de styrande nu vill genomföra neddragningar på en verksamhet med hela 21 tjänster. 

För mig personligen innebar vistelsen att jag numera kan leva ett normalt liv. Utan vården hade jag med största sannolikhet inte varit i livet idag. 

Det ska tilläggas att det redan idag är väldigt svårt och tufft att få hjälp. I och med detta beslut kommer det garanterat inte bli enklare. Även verksamhetschef Daniel Nahlbom uttrycker sin oro i en intervju med NT. "Det blir väldigt svårt att kunna ta ansvar för verksamheten". 

Trots detta ser det nu ut som att Region Östergötland kommer genomföra detta förslag. Jag vill personligen ge all personal på den psykiatriska kliniken ett stort tack och en klapp för axeln för det ni gjorde för mig i en svår tid. 

Region Östergötland vill gå en annan väg och istället sätta kniven i ryggen på patienter och personal. Detta är inte ett alternativ som jag och många med mig accepterar. 

Det kan tilläggas att psykiatriska kliniken inte är den enda verksamheten som hotas av neddragning eller flytt till Linköping. Nu kämpar vi för vårt Vrinnevi.