Hyresbostäders hyresgäster får betala dubbelt

Behåll pengarna inom Hyresbostäder. Då behöver inte hyreshöjningen bli så kraftig, skriver signaturen Ensamstående pensionär. Arkivbild.
Behåll pengarna inom Hyresbostäder. Då behöver inte hyreshöjningen bli så kraftig, skriver signaturen Ensamstående pensionär. Arkivbild.

Om Hyresbostäders resultat användes i den egna verksamheten istället för att täcka andra kostnader i kommunen skulle hyran inte behöva höjas så mycket, menar signaturen Ensamstående pensionär.

Insändare 5 december 2023 21:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"De reagerar på förslaget om höjda hyrorna:-"Är det rimligt?" NT 24/11

I NT har vi kunnat läsa att Hyresbostäder begär kraftiga hyreshöjningar från och med januari 2024, något som kommer att hårt drabba deras hyresgäster med låga inkomster och pensionärer, de som inte får någon ”löneökning”•

Det kommer också att drabba kommunen, som kommer att tvingas betala mer för fler som söker bostadsbidrag och för utsatta personer som lever på bidrag.

I NT (november 2019) har vi också kunnat läsa att Hyresbostäder under en femårsperiod betalat 393 miljoner kronor till kommunen.

Pengar som användes till annat än bostadsändamål. Detta innebär att Hyresbostäders hyresgäster betalar dubbelt till kommunen, dels den vanliga skatten, dels Hyresbostäders ”bidrag”.

Undertecknad har ett förslag – istället för att betala dessa summor till kommunen – behåll pengarna inom Hyresbostäder. Då behöver inte hyreshöjningen bli så kraftig. 

Risken är annars stor att många måste lämna sina lägenheter och flytta till mindre och billigare lägenheter. Vi har förståelse för att Hyresbostäders kostnader ökat. Det har det gjort för oss också men vi kan inte höja inkomsterna.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa