Underbara demokratiska Sverige!

Jimmie Åkesson blir återigen inte inbjuden till Nobelfesten.

Insändare 28 oktober 2022 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Är han ett sådant hot mot Sverige och de mänskliga rättigheterna för att han inte delar åsikterna som ”tidigare” har varit i Sverige kring invandringen? Jag skriver ”tidigare” då majoriteten av de politiska partierna idag delar mycket av Jimmie Åkessons funderingar och åsikter. 

 

Att Sverigedemokraterna från början har nazistiska kopplingar är definitivt inte ok på något sätt, men Jimmie Åkesson var inte med i partiet då det var nazistiskt, viktigt att ta med då partiet idag är relativt rumsrent. 

Däremot så är till exempel Vänsterpartiet välkomna trots partiets tidigare kommunistiska värderingar. Det är inte jättelånge sedan de var Sovjetvänliga och hette Vänsterpartiet kommunisterna. 

Sovjet har en historia med cirka tolv miljoners judars liv på sitt samvete som det inte pratas om idag.

Nu säger inte jag att vänstern är så idag, men deras historia är långt ifrån rumsren. Trots detta är vänstern välkomna till festen. Sverige måste rusta sig eftersom SD har cirka en miljon väljare vilket borde innebära att om det blir känt att herr Karlsson röstar på SD så borde herr Karlsson och de andra cirka en miljon svenska medborgare uteslutas från en väldig massa saker som SD är exkluderade ifrån. 

 

Jag ser det här som en odemokratisk och farlig handling där vi gör skillnad på människor. Jag vill också tillägga att jag inte tillhör den del som röstade på Sverigedemokraterna men jag värnar om demokratin och jag vill inte stå bakom att mitt Sverige omyndigförklarar en miljon svenskar. 

 

Låt oss i stället diskutera med varandra, att sticka huvudet i sanden och låtsas som det regnar är inte ok och det löser inga problem. Snarare tvärtom så leder det till en exkludering som jag ser som farlig. Låt oss tillsammans vinna debatter och argumentationer mot allt som inte värnar om mänskliga rättigheter på ett demokratiskt sätt. 

 

Hur tror Sverige att problemet ska lösas om de omyndigförklarar så många människor i Sverige? Om dessa en miljon människor exkluderas och nu är nazister så stackars Sverige när dessa människor går samman mot oss andra.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa