"Jag mår illa av denna svenska självgodhet"

Först kom italienarna och finländarna I början på 1900-talet.

Insändare 9 maj 2022 20:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Finnarna bosatte sig i bruksområden där man fick slita hårt till låga löner. Blev aldrig accepterade i samhället utan bildade parallella samhällen. Utanförskapet var stort. 

Jag har träffat gamla finlandssvenskar som aldrig lärt sig svenska. Sedan kom strömmar från kriget på Balkanländerna som vi svenskar kallade för tjuvpack men många startade  egna företag och blev bra samhällsmedborgare. 

Nu har vi en annan grupp invandrare som vi inte vill ta in i samhället. Men vi fortsätter att klappa oss för bröstet för vi tycker vi är så duktiga och skötsamma och åker gärna på semester till länder som Kroatien, Italien, Turkiet, Cypern med mera och tycker det är så exotiskt. 

Jag mår illa av denna svenska självgodhet och det är tragiskt att vi aldrig lär oss. Alla invandrare är inte kriminella och de som sköter sig ska inte straffas. Jag är så tacksam för alla underbara tjejer och killar från dessa länder som ställer upp och tar hand om våra äldre i hemtjänst och äldreboenden. Utan er hade Sveriges äldreomsorg inte kunnat fungera.


 
 
 
 
 
 
Läs mer!

Här är Sjöbergs tydliga krav – på den som vill styra Norrköping med KD • "Jag kommer inte ge upp det" • Fick hård kritik – men är stolt över beslutet

Här är Sjöbergs tydliga krav – på den som vill styra Norrköping med KD • "Jag kommer inte ge upp det" • Fick hård kritik – men är stolt över beslutet

Debatt: Vänsterpartiet: Bygg en värdig äldreomsorg

Vänsterpartiet: Bygg en värdig äldreomsorg
Visa fler
Ämnen du kan följa