Tror minsann vi är på väg mot något bra i Åby

Sara Valunds skeptiska inställning till mötet om fritidsgården och Åbys framtid förbyttes till hoppfullhet under mötet med politiker, föreningar och civilsamhället.

Det var i detta program frågorna ställdes och man kunde skicka in svar, skriver Sara Valund, nattvandrare i Åby.

Det var i detta program frågorna ställdes och man kunde skicka in svar, skriver Sara Valund, nattvandrare i Åby.

Foto: Sara Valund

Insändare2024-02-27 09:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En workshop med inriktning på att försöka hitta nya möjligheter för en verksamhet man anser inte genererar det man skulle önska? Jag var skeptisk till en början och undrade om de verkligen menade allvar. 

Efter gårdagens workshop tillsammans med politiker, föreningar och civilsamhället så är jag inte lika tveksam längre. Frågan var "Hur kan Åby bli den attraktivaste platsen för barn och ungdomar i Norrköpings kommun?" 

Vi kom tillsammans på flera saker men framförallt skulle jag våga säga att man landade i hur viktig fritidsgården faktiskt är i det arbetet. 

Man behöver ett nav som allting utgår ifrån och det är vad fritidsgården gör hos oss. Utifrån det jag hörde igår från politikerna och de diskussionerna jag deltog i så tror jag minsann vi är på väg mot något bra. 

Kommunen visar på en vilja att möta invånarna i Åby och tillsammans med dem utveckla en lösning som i framtiden kan användas som inspiration även för andra platser. För man har insett att Åby är starkt och Åby är enat. Åby är framtiden och i den visionen ingår "Unkan"!