Trafikreglerna gäller även i Åby

Det klagas ju mycket på EPA-ungdomar men de äldre är inte mycket bättre på att följa trafikreglerna, menar insändarskribenten.

Äldre sticker ut när det gäller att inte stanna för fotgängare vid övergångsställen, anser skribenten.

Äldre sticker ut när det gäller att inte stanna för fotgängare vid övergångsställen, anser skribenten.

Foto: Oscar Olsson/TT

Insändare2024-10-05 10:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Väjningsplikt gäller faktiskt i korsningen Katrineholmsvägen/Nyköpingsvägen, från de som kommer från Nyköpingsvägen. Där är ni äldre lite sämre än andra åldersgrupper.

Nej, du får inte köra om på insidan i korsningen vid Q-star. Överlag medelålders och äldre som gärna gör det när någon ska in vänster mot Hultdalsskolan.

Äldre sticker ut när det gäller att inte stanna för fotgängare vid övergångsställen. Struntar ni i det? Eller ser ni helt enkelt inte? I så fall kan det ju vara dags att lämna in körkortet.

Avslutar med mopedister, alltså ungdomar, för att gnälla lite över alla åldersgrupper.

Står du och varvar din trimmade moppe sent på kvällen så fundera på om det är för att det är roligt, eller för att du söker uppmärksamheten du inte får hemma av dina föräldrar. I så fall kan du ju försöka prata med mamma och pappa om det. 

Annars kanske ni blir som mc-förarna som behöver uppmärksamhet genom att alltid dra på fullt ös mitt inne i lilla Åby, och nej, ingen kommer tycka att ni är tuffa utan snarare att ni kompenserar för något annat. 

PS. Att komma med argument att någon annan är sämre, för att försvara sitt eget beteende, det gör bara barn.

Kram, en man som kallas för Ove.