Tänk dig att du kör ihjäl ett barn

Nu har det hänt i Svärtinge att ett barn har blivit påkört. Observera att jag inte säger att bilföraren har gjort något fel i den här olyckan för det vet jag inte.

I allmänhet kör folk väldigt fort på Gamla Landsvägen i Svärtinge, trots att hastigheten är begränsad till 40 kilometer i timmen, skriver signaturen Svår olycka kommer att hända.

I allmänhet kör folk väldigt fort på Gamla Landsvägen i Svärtinge, trots att hastigheten är begränsad till 40 kilometer i timmen, skriver signaturen Svår olycka kommer att hända.

Foto: Johan Nilsson / TT

Insändare2021-06-12 09:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Däremot har jag väntat på att en olycka ska hända på Gamla Landsvägen. 

I allmänhet kör folk väldigt fort på den här vägen, trots att hastigheten är begränsad till 40 kilometer i timmen.

Jag brukar ofta få ett koppel av bilar bakom mig på morgonen när jag håller hastigheten. Likaså på eftermiddagen när jag ska hem. 

Det finns folk som tröttnar och kör om mig, döm om min förvåning när jag blir omkörd av unga mammor i stora bilar med barn i dessutom. Hur tänker ni? Försök visualisera att ni kör ihjäl någon. Ni får leva med det resten av ert liv. Försök visualisera att dina egna barn cyklar eller går på vägen och så kör bilarna i 50-70 kilometer i timmen och inte sällan med telefonen i handen också. 

Skulle det kännas tryggt för dig/er? Sedan är det högerregeln som gäller, som för det mesta fungerar, men ingen regel utan undantag. Det betyder inte att man får åka rakt ut utan att titta först. Tyvärr är det förekommande att man kör bara rakt ut för att man har rätt. 

Jag lovar, det känns inte bättre att köra ihjäl någon bara för att man hade rätt.

Hastigheten på Gamla Landsvägen är begränsad till 40 kilometer i timmen av en anledning.

Läs mer om