Synpunkter och tankar i ärendet välkomnas

Hej "Ledsen och (illa) berörd", du har reagerat på NT:s artikel om planerna på 700 nya bostäder i Marby som publicerades den 27/6.

Reidar Svedahl (L) ger svar till insändaren skriven av "Ledsen och (illa) berörd".

Reidar Svedahl (L) ger svar till insändaren skriven av "Ledsen och (illa) berörd".

Foto: Thomas Möller

Insändare2022-07-16 12:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Invånaren kräver att byggplanerna stoppas" NT 30/6

Jag förekommer på en bild tillsammans med en familj i området, och du undrar varför jag bara besöker en familj som inte berörs av byggena.


Det var en fullständig tillfällighet. Jag var ute på en joggingrunda en lördageftermiddag och passerade Marby när jag hör någon ropa: "Reidar, kom hit!" Det visar sig vara NT:s journalist som ville passa på att ställa några frågor.

Jag svarade att vi i Samhällsplaneringsnämnden har tagit beslut på att inom några år påbörja ett nytt planuppdrag, för att så småningom se vad som är möjligt och bra att göra i detta område. Det är ju en del av Norrköping där många vill bygga och bo.


Inget är bestämt och innan man eventuellt -- om fem till tio år -- sätter spaden i marken kommer grannar och Norrköpingsbor fått chansen att komma med alla synpunkter och tankar i ärendet. Reglerna för hur det går till finns i plan- och bygglagen.

Hoppas det var svar på dina frågor och att du får en trevlig sommar! Själv kommer jag att fortsätta mina joggingrundor och prata med de som ropar på mig för att ge sina åsikter och/eller har frågor de vill ställa till mig som folkvald politiker.