Säsongen har alltså börjat för bandyn, men fortfarande har våra barn ingen is att träna på, att förbereda sig på. För det är för varmt ute för att få is. Under många år har det diskuteras om en hall. Många städer bygger bandyplaner med tak och allt som behövs. Men inte Norrköping. I dag får man kämpa för att få istid ihop med hockey och konståkning på två planer totalt.
Tänk vad en inomhusarena för bandyn skulle kunna göra för idrotts staden Norrköping, för det är väl så kommunen lanserar sig?
Vi har så mycket att ge våra unga när det gäller idrott. Men ändå så saknas det en hel del. Det byggdes en ny friidrottsarena för något år sedan. Varje gång jag har åkt förbi den så står den öde. Inte någon som är där för att träna. Många kanske tränar inomhus vid Stadium arena.
Jo, jag vet. Bandysäsongen är kort. Men den blir kortare för våra aktiva bandyspelare när ingen is finns att tillgå.
Vi kämpar med att våra unga ska röra på sig och vara mera aktiva. Vår son vill satsa på bandyn. Han kämpar varje dag med träning. Han har börjat åka inlines för att kunna träna mera. Men det är inte samma sak som att träna på is.
Under många år nu har vi fått höra att planer finns, men hela tiden läggs dom planerna på is. Finns inga pengar m.m m.m.
Men tänk långsiktigt. Tänk vad man kan utnyttja den hallen till under hela året. Vilka olika sammankomster man kan ha Under hela året.
Man måste se framåt och inte bara för stunden.
Visst det kostar att bygga en ny idrottsarena men se framåt vad det kan göra för Norrköping. Vi måste våga satsa på våra unga för att vinna.
En trött och frustrerad förälder
Svar direkt
Isläggningen på bandyplan är alltid en aktuell fråga varje höst. Ambitionen är att få till en åkbar is till början av november varje år. För att få till is på en så stor yta utomhus förutsätter att väder och vind är gynnsamt.
Tyvärr så har det varit varmt under oktober och november de senaste åren vilket har gjort det svårt att skapa is trots att vaktmästarna har stått och spolat vatten nattetid för att dra nytta av kalla nätter. Svårigheter att skapa is är något som Norrköping delar med flera kommuner i den här delen av landet och vi är tacksamma för förstående föreningar som är hjälpsamma med att dela på de isytor som finns tillgängliga.
Det finns många positiva aspekter med en inbyggnation av bandyplan. Tillgången till is på bandyplan, både för föreningsliv och allmänheten, skulle vara betydligt enklare att säkerställa. Men det är en hög kostnad att bygga in en så stor yta som en bandyplan och dessutom finns en rad byggnadstekniska frågor som komplicerar det hela. Därför har en inbyggnation inte varit möjlig under åren som gått.
Marcus Hjertqvist, strateg på enheten anläggningar och uthyrning, kultur- och fritidskontoret