Medvetna om att det kan bli problem för trafikanterna

Vi lever i en tid när det händer väldigt mycket i Norrköping.

Målet med alla arbeten som genomförs är dock att utveckla Norrköping till en än mer hållbar och attraktiv stad, skriver Christian Dahlskog, enhetschef vid Samhällsbyggnadskontoret.

Målet med alla arbeten som genomförs är dock att utveckla Norrköping till en än mer hållbar och attraktiv stad, skriver Christian Dahlskog, enhetschef vid Samhällsbyggnadskontoret.

Foto:

Insändare2023-04-07 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Är det någon på kommunen som hatar bilister?" 25/3

Räknar man samman alla stora och små arbeten som sker över året så är det över tusen enskilda arbeten. De allra flesta projekt som pågår stör inte nämnvärt och passerar obemärkt förbi, medan andra hamnar lite mer mitt i vägen. Vi är medvetna om att det kan orsaka problem för trafikanter, och arbetar därför ständigt med att efter bästa förmåga pussla med planerbara arbeten såväl som icke planerbara och akuta avstängningar, allt för att störningen ska vara så liten som möjligt.  

Större arbeten är ibland svåra att tidsuppskatta, och tar ibland längre tid att genomföra än vad som först var tänkt, och en del arbeten går inte att hålla tillbaka, utan måste genomföras. 

Det får tyvärr konsekvensen att arbeten som var tänkta att göras efter varandra ibland överlappar något. Målet med alla arbeten som genomförs är dock att utveckla Norrköping till en än mer hållbar och attraktiv stad. Arbetet på Breda vägen som ursprungligen skulle ha avslutats tidigare ska nu vara så pass färdigt att man kan passera den vägen. 

Arbetet kring Finspångsvägen/Hagagatan är enligt inlämnad trafikanordningsplan beräknat att vara klart till den 5 maj, och då är planen att trafiken ska kunna övergå helt till det normala.