Kompetensutveckling är viktigt i förskolan

Jag skulle vilja reklamera en del föräldrar. Föräldrar som inte ser vad personalen i skolan/förskolan/fritidshemmen behöver för att kunna bedriva en god undervisning.

Behöver du verkligen hjälp med omsorg dessa dagar så finns det, för vi har rätt att erbjuda omsorg, svarar Anna Bäck, fritidspedagog.

Behöver du verkligen hjälp med omsorg dessa dagar så finns det, för vi har rätt att erbjuda omsorg, svarar Anna Bäck, fritidspedagog.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2023-07-13 15:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Vem är förskolan till för egentligen?" 

Jag skulle vilja reklamera föräldrar som skriver insändare i NT kring hur jobbigt det är att tvingas vara hemma med sina barn 5 dagar om året istället för 4.

Ditt exempel på att man borde lägga upp kurser (jag antar att du menar kompetensutveckling och planering?) så ”några i personalen kan gå samtidigt” visar tydligt på hur oinsatt du är i skolans/förskolans/fritids verksamheter.

Jag har ett förslag, och det är att lägga upp dina föräldralediga dagar och planera in dessa på ett bra sätt om det blir jobbigt för dig med planeringsdagarna. Eller ta hjälp utifrån, som så många andra får göra. Om du har behov av att klaga på att vi i Norrköpings kommun följer skollagen (alltså att vi har rätt till 5 planeringsdagar) så behöver du tänka om. Vi har skollagar och andra lagar av en anledning.

Behöver du verkligen hjälp med omsorg dessa dagar så finns det, för vi har rätt att erbjuda omsorg. Och ja, det kan bli tufft för dina barn att behöva gå någon annanstans just dessa dagar. Men ett tips är att du besöker pedagoger, lokaler med mera i förväg om ditt barn behöver förberedelse, eller prata ihop dig med någon annan som ditt barn känner som också är i behov av omsorg dessa dagar. Detta är ju ingenting du verkar ha testat, utan mest i förväg valt att tänka att det blir negativt.

Med andra ord skulle jag vilja reklamera föräldrar som har noll förståelse för oss i skolans värld. Och jag önskar all personal i skolans värld givande och lärorika kompetensutvecklingsdagar!