Styrelsen: Vi gör ingen skillnad mellan ungdomarna

Vi gör ingen skillnad på barn och ungdomar oavsett om man har en förälder som är ledare eller sitter i styrelsen. Vi ser till individens nivå beroende på utövande av hockey, mognad, tillväxt och intresse.

Vårt mål är att så många som möjligt ska spela ishockey och vi har en vision om att vara en ledande utbildningsplats för ishockey i Sverige, skriver Vita Hästens klubbchef Dan Björkman tillsammans med styrelsen.

Vårt mål är att så många som möjligt ska spela ishockey och vi har en vision om att vara en ledande utbildningsplats för ishockey i Sverige, skriver Vita Hästens klubbchef Dan Björkman tillsammans med styrelsen.

Foto: Johny Daagh

Insändare2021-05-26 05:50
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar direkt

Det är ledarna i dialog som avgör om ett barns idrottsliga utveckling och förmåga gör att man roterar i en annan åldersgrupp eller spelar och tränar i ett annat lag.  Allt finns i styrdokument Hästens väg. 

Vårt mål är att så många som möjligt ska spela ishockey och vi har en vision om att vara en ledande utbildningsplats för ishockey i Sverige. För att ge alla samma förutsättningar att lyckas och nå sin yttersta nivå säkerställer vi utbildningen med hjälp av en heltidsanställd ungdomsansvarig. 

Han ska säkra utbildningen i alla lag och deltar på träningar för råd och stöd. Upp till och med 16 år driver vi breddverksamhet, med förberedelser för elit från och med U15. Alla får vara med oavsett ambition. 

Efter detta finns två elitlag J18 och J20, likt de flesta andra elitföreningar. Det innebär att våra ungdomar möter Sveriges bästa spelare i serier med lag som t.ex. LHC, Rögle, Frölunda, Malmö, Växjö och HV 71. Det ställer stora krav på spelarnas och ledarnas kompetens. J18 och J20 består av vardera 2 årskullar som delar på platserna. I år hade vi ca 160 sökande till 12 platser vilket gjorde att många inte fick en plats. Till vår stora glädje finns det alternativa föreningar i vår direkta närhet med bra juniorverksamhet och inriktning på bredd.

Våra egna sökande ungdomar har juniorledarna följt upp under säsong. En del sökande utifrån landet har fått visa upp sig på en träning. Arbetet har försvårats av pandemin och det har varit ett stort arbete att följa upp alla ansökningar och bedöma spelarens nivå.

 Det känns tråkigt om någon upplevt att man inte fick ett bra samtal då ledarna gjorde en personlig återkoppling till alla sökande. Det tar vi med oss framåt. Vi är tacksamma över att alla följt FHM:s restriktioner. Vad gäller styrelsemedlemmar så tillhör dom vår organisation och får vistas i lokalerna i syfte att driva vår verksamhet. 

Majoriteten av juniorspelare, a-lagsspelare och sportslig personal har boende som ordnats genom föreningsintressenter, sponsorer eller styrelse. Detta är en förutsättning för att klara vår ekonomi. Kultur- och fritidskontoret erbjuder is under augusti till april. Detta är vår normala säsong. Kostnaden är subventionerad av föreningsbidrag. 

I maj och juni bedriver vi fysträning. Under maj/juni har ett bolag hyrt is av kommunen. Hyran är den faktiska kostnaden inklusive driftkostnader. Andra har valt att hyra is av bolaget för att förlänga sin säsong. Dock inte Vita Hästen. Vi bedömer att istiderna är rättvist fördelade mellan våra lag enligt Svenska Hockeyförbundet. Vi för statistik över alla ispass och den är i enlighet med rekommendationen. 

Hoppas att detta är svar på alla frågor, om inte är ni välkomna att kontakta oss