Vad tycker du? Gör din röst hörd hos oss!

Stör du dig på någon? Konstiga trafiklösningar, skräniga djur eller andra människor beteende? Eller kanske har något hänt i ditt bostadsområde eller på barnens skola som du tycker att andra ska få veta? Skriv en insändare!

Vad tycker du? Skriv en insändare hos oss!

Vad tycker du? Skriv en insändare hos oss!

Foto: Saga Helin, Thomas Möller, MostPhotos

Insändare2024-08-25 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nyheten i korthet

  • Vi uppmanar dig att skriva en insändare om det som berör dig, om allt från lokalpolitik till personliga upplevelser.
  • Är du prenumerant kan du skicka in din insändare via vårt formulär på nt.se. Icke-prenumeranter kan mejla sina texter till insandare@nt.se. Var tydlig med hur du vill underteckna din insändare vid publicering: med ditt namn eller en påhittad signatur?
  • Redaktionen kommer att prioritera insändare som är lokala och aktuella. Alla texter kan komma att redigeras eller kortas ner av redaktionen. Tänk på att hålla god ton.

En insändare är ett bra sätt att få skriva av sig, lyfta det du brinner för och skapa opinion. På senaste tiden har det handlat mycket om vargar, energipolitik och vården i Östergötland. Men hur ser det ut där du bor? Med trafiksituationen, grannsämjan eller sophanteringen? Hur är det på barnens förskola eller skola eller i din förening? 

Kanske har du sett något på stan som du undrar över eller retar dig på? Nybyggen, vägarbeten, skränande djur och oljud, eller kanske bara andra människors ovanor? Vill du hylla något som du uppskattar i samhället? Bara skriv!

undefined
Norrköping, Söderköping, Finspång och Valdemarsvik. Vad tycker du är viktigt där du bor? Skriv en insändare och lyft din hjärtefråga.
undefined
Det finns mycket att tycka till om i Norrköping, både i samhället i stort och i just ditt bostadsområde.
undefined
Söderköping är mer än en sommaridyll full av slussande båtar. Bor du här? Vad är viktigt för dig? Skriv!
undefined
I Valdemarsvik har turerna inom den lokala politiken varit en het potatis, men vad händer mer? Vad tycker du borde lyftas från "Viken"?
undefined
Finsponga marken och Finspångs stadsfest är populära inslag. Hur ser nöjeslivet annars ut i Finspång? Saknar du något?

Som inloggad prenumerant kan du fylla i vårt formulär för insändare. Det ligger på nt.se under fliken Åsikter – Skriv en insändare. Här skriver du in din text, sätter förslag på rubrik och kan till och med skicka med egentagna bilder. 

Under "Lägg till skribent" skriver du hur du vill underteckna din insändare om den blir publicerad. Skriv gärna under med ditt namn. Om anonym underskrift är nödvändig kan du hitta på en signatur som du skriver in i fältet istället för ditt namn. 

När alla steg är klara skickar du in din insändare.

undefined
Vården, en ständig källa till åsikter. Hur fungerar det i Region Östergötland för dig som patient? Och för dig som jobbar inom vården?
undefined
Kollektivtrafiken kan ge upphov till mycket känslor. Hur tycker du at det fungerar? Går det att åka hem till dig, till jobbet eller träningen?
undefined
Finns det tillräckligt med aktiviteter att göra där du bor? Hur funkar föreningslivet? Här är kanotskolan på Finspångs Kanotklubb ute på Bönnern och övar.

Du som inte är prenumerant kan såklart också göra din röst hörd. Då mejlar du din text till insandare@nt.se. Tänk på att inte skriva längre än 2500 tecken. 

Även när du mejlar in texten måste du vara väldigt tydlig med hur du vill signera den vid en eventuell publicering. Ska det vara med ditt namn eller en påhittad signatur? Var tydlig här. 

För att din insändare alls ska kunna publiceras måste du också skicka med ditt namn, adress och telefonnummer. Det är bara till för oss på redaktionen och kommer inte att publiceras någonstans.

undefined
Polisens insats lyfts ofta på insändarplats. Hur tycker du att det fungerar? Känner du dig trygg när du vistas ute i samhället?

Vi prioriterar lokala och aktuella inlägg. Se till att innehållet är skrivet i god ton. Texten får inte innehålla angrepp på personer, förtal eller förolämpningar. Din insändare kan komma att redigeras eller kortas av redaktionen. 

Vad väntar du på? Nu är det dags att göra just din röst hörd.

undefined
Vägarbeten. Ett ständigt gissel men också ett måste för att trafiksituationen ska fungera.