Staten måste ha det totala ansvaret

Nu får det vara nog! Staten måste nu på allvar ta över ansvaret för skola, vård och omsorg.

Inte gör det saken bättre när inte ens vår statsminister, Stefan Löfven, lyckas förmedla vad som gäller, menar insändarskribenten.

Inte gör det saken bättre när inte ens vår statsminister, Stefan Löfven, lyckas förmedla vad som gäller, menar insändarskribenten.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Insändare2020-11-19 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Bristerna i samhället har nu under coronatider blottats till fullo. Ingen av alla dessa myndigheter, regioner, kommuner, verka veta vem som har ansvaret för vad. Förvirringen är total och alla skyller på alla och vi medborgare får ingen korrekt och distinkt information om vad som verkligen gäller. 

Och inte gör det saken bättre när inte ens vår statsminister lyckas förmedla vad som gäller. Naturligtvis ska staten vara den som fattar beslut och sedan på ett förståeligt sätt meddela detta till medborgarna och detta måste vara en självklarhet i kristider, och inga lagar får stå i vägen för beslut som krävs i kristider. Sådana beslut måste kunna stå över befintliga lagar och förordningar. 

Kommande val måste bli en reformering av Sveriges bristfälliga system och styrning. Där staten tar över det totala ansvaret för samhället och medborgarna vet vad som gäller och vem man ska vända sig till om systemet inte fungerar.