Stadsdelsbussarna kör efter resenärernas behov

Jag har flera gånger använt mig av den förträffliga stadsdelsbussen med sina trevliga och hjälpsamma chaufförer.

I stadsdelen Vilbergen har flera busshållplatser in på slingan runt bostadsområdet vilket innebär att insändarskribenten, som har svårt att gå, ändå måste gå 800 meter till närmaste busshållplats.

I stadsdelen Vilbergen har flera busshållplatser in på slingan runt bostadsområdet vilket innebär att insändarskribenten, som har svårt att gå, ändå måste gå 800 meter till närmaste busshållplats.

Foto: Noah O'Rourke Drevfjäll

Insändare2022-02-26 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Men jag kan inte förstå varför man inte på nätet kan hitta, eller genom telefonkontakt med Östgötatrafiken få sig tillsänt, en lista över vilka hållplatser som trafikeras av respektive linje. 

Att man måste ringa för att beställa sin resa för en viss tid, är något som jag till fullo förstår. Men vilken slinga går det att åka? Själv har jag nyttjat ena linjen för att hälsa på väninnor på Söderportens äldreboende, alternativt Ljuragatan, ibland för att ta mig från Vilbergen till Mirum. 

Men jag har förstått att min buss även trafikerar Vägträffen, alltså ut mot Linköpingsvägen. Varför är allt så hemligt när det gäller möjliga hållplatser och vägsträckningar?

Hur många linjer har vi av denna kategori i vår stad?

Själv är jag 86+, har svårt att gå och bor i Vilbergen där flera hållplatser för cirka ett år sedan drogs in på slingan runt bostadsområdet. Jag drabbades då av att min hållplats togs bort och jag har nu cirka 800 meter att gå med rullator/alt käppar. Inte helt lätt. Därför är jag tacksam för stadsdelsbussen, men snälla Östgötatrafiken, jag vill veta hur de olika linjerna trafikerar Norrköpings innerstad.

Birgitta Fraenki

Svar direkt

Kul att du uppskattar stadsdelsbussarna och dess förare. Det blir de nog glada av att läsa.

Stadsdelbussarna har inga fasta hållplatser utan de körs efter det resebehov som kunderna anger när de bokar sin resa och utifrån det så skapas en tillfällig linje. Grunden är att du ska bli hämtad så nära din adress som möjligt. På vår hemsida kan man se kartor över vilka områden stadsdelbussarna körs i och vilka tider man kan åka. 

Så några hemliga listor eller linjer finns inte och som vanligt är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice om du har fler frågor eller funderingar.  

Mattias Näsström, biträdande trafikchef Östgötatrafiken