Stackars fula staden Norrköping

Vi bygger ihjäl oss i denna stad, i varje liten grön oas ska det byggas moderna fula hyreshus. Vi behöver grönskan för att leva, hela ekosystemet är uppbyggt på grönska som skog och mark.

Insändare 8 mars 2021 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kommer du E4 in från Linköping så möts du av fula osthål som Svevia står för och nu vill de även ta död på vårt arv från Emeilie Piper och bryta på Lövstas mark som Riddarhuset fick ärva, ta ansvar och förvalta. Vad gör vi med vårt arv?

Kommer du norr ifrån på E4:an så möts du av fula stora lagerbyggnader, likadant om du reser från Söderköping så ser du vid infarten fula lådliknade byggnader som hälsar dig välkommen till en grå ful stad som våra politiker plundrar och våldtar på allt vad grönska och vacker miljö är. 

Vi har arkitekter som älskar rostig plåt och tillåter det både på hus, torg och hotell, vad den här plåten sedan gör mot miljön när regnet faller på plåten och ner i jorden det får våra barn betala för längre fram.

Jag skäms för vad vi människor och främst de styrande gör mot vår stad och miljöerna runt omkring Norrköping.

Som pricken över i:et så ska vi bygga Ostlänken som kommer vara omodern innan den ens hinner börja byggas och vi har inte ens råd med det projektet. Även den kommer bidra till en mindre vacker bild av Norrköpings miljö. Stackars fula Norrköping, när ska de som styr börja värna om miljön och vårt kulturarv?

Ämnen du kan följa