Sparar på bekostnad av personalens trygghetskänsla

Nu får det väl ändå vara bra.

Det måste finnas annat sätt att spara pengar på än att låta hemtjänstpersonal cykla nattetid, anser signaturen Undersköterska. Arkivbild.

Det måste finnas annat sätt att spara pengar på än att låta hemtjänstpersonal cykla nattetid, anser signaturen Undersköterska. Arkivbild.

Foto: Rebecka Jonsson

Insändare2023-08-30 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"Nattpersonal förlorar sina bilar - måste cykla" NT 26/8

Att låta sin personal som arbetar natt inom hemtjänsten cykla ensamma på gatorna i city nattetid är det mest absurda jag hört.

Arbetsgivaren har ansvar för att personal ska känna sig trygg på sitt arbete och ska göra allt de kan för att undvika att utsätta dem för onödiga risker. 

Nattpersonalen inom hemtjänsten är de som utgör en del av kärnverksamheten. Då undrar man vad tycker styrande politiker om det här förslaget? Det är ju ni politiker som har det yttersta ansvaret för arbetsmiljön för medarbetare i Norrköpings kommun.

Och så en chef som svarar en reporter i lördagens NT, 26/8 att det här gynnar ekonomin. Jag kan då inte se att det gynnar ekonomin.

Om förslaget genomförs kommer personal med lång erfarenhet söka sig därifrån. Har vi verkligen råd med det? För det saknas ju redan idag kompetent vårdpersonal.

Det måste finnas annat sätt att spara pengar på. Så gör om och gör rätt.