Spännande se vem som vinner matchen om Parken

Man förstår av en del inlägg i NT att IFKs styrelse är rejält sugna på att flytta idrottsparken från sitt nuvarande läge till annan plats, Himmelstalund antagligen.

Jag undrar om inte det verkliga skälet är alla sköna miljoner man skulle få för marken att bygga bostäder på, skriver Björn Johansson.

Jag undrar om inte det verkliga skälet är alla sköna miljoner man skulle få för marken att bygga bostäder på, skriver Björn Johansson.

Foto: Johny Daagh

Insändare2021-06-17 20:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"Snoka spelar självklart hemma på Parken" NT 15/6

"IFK:s styrelse - det finns utmaningar" NT 15/6

Anledningen till att man vill flytta sägs vara att den nuvarande anläggningen är så gammalmodig och i behov av så stora förändringsarbeten att det knappast vore ekonomiskt försvarbart. 


Och ändå så genomgick den dåvarande Idrottsparken så stora förändringar för bara några år sedan att den sedan kallades Nya Parken en tid.
Det vore intressant om ledningen för IFK Norrköping kunde mera specifikt ange vad som måste förändras för att parken skall kunna möta den nya tidens krav. 


Anledningen till att man vill flytta är säkert ekonomisk som allt annat. Men jag undrar om inte det verkliga skälet är alla sköna miljoner man skulle få för marken att bygga bostäder på. 

Byggföretagen snokar ju numera upp varenda liten plätt att bebygga och en så stor yta i så pass centralt läge måste vara enormt prisvärd.
Så står alltså ekonomiska intressen mot historiska och nostalgiska intressen.
Skall bli spännande att se vem som tar hem segern i den matchen.