Kom och lek och upptäck Norrköping

Tack för dina synpunkter. Norrköping ska vara en attraktiv stad för människor i alla åldrar, skriver kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl i ett svar till signaturen Anonym småbarnsförälder.

Mjölnareparkenslekplats är en av många platser som inbjuder till lek i Norrköping, tipsar kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl (M) om.

Mjölnareparkenslekplats är en av många platser som inbjuder till lek i Norrköping, tipsar kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl (M) om.

Foto: Sara Segraeus

Insändare2023-08-11 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Är Norrköping bara till för de äldre" NT 8/8

Tack för dina synpunkter. Norrköping ska vara en attraktiv stad för människor i alla åldrar. Med detta sagt - Norrköping ska vara en kommun där barnfamiljer vill bo men också en kommun som barnfamiljer vill besöka. 

Jag vill gärna nyansera bilden något om vad kommunen och andra erbjuder till dig som har barn i Norrköping eller funderar på att besöka oss. Arbetets museum, Norrköpings stadsmuseum och Visualiseringscentrum erbjuder alla ett varierat utbud av aktiviteter för både barn- och ungdomar. 

Här finns mycket spännande att utforska och samtidigt kan man lära sig om både historia och naturvetenskap. Vill man leka ute har Norrköping flera fina och välbesökta lekmiljöer. Som exempel finns Mjölnareparkens lekplats med miniatyrer i trä av Värmekyrkan, Holmentornet och Strykjärnet, Strömparkens lekplats med tema vattenlek, den nya lekplatsen i industrilandskapet samt de stora lekytorna samt lekplatserna som erbjuds i Vasaparken samt Folkparken. 

Under sommarsäsongen kan också den som är badsugen besöka Himmelstalundsbadet där vi har utökat öppettiderna för att förlänga säsongen något. Dessutom anordnas flera sommaraktiviteter för barn arrangerade av till exempel Norrköpings konstmuseum, Norrköpings fritidsgårdar, Norrköpings stadsbibliotek samt ovan nämnda muséer.

KFUM:s fina engagemang i Folkparken är något vi i Norrköping både vill uppmuntra och stötta. Så sent som i juni fattades därför ett politiskt beslut att bevilja KFUM Norrköping ett nytt stöd till verksamheten i Folkparken. Folkparken är en viktig plats, inte minst ur hälsosynpunkt, och nu påbörjas en dialog hur vi kan göra Folkparken mer attraktiv året runt. 

Så kom och lek och upptäck Norrköping!