Sophia Jarl: Tillgång till arenor ska värnas

Kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl (M) blir extra glad när föreningar lyfter fram att tjejer ska ges goda möjligheter till idrottande.

Det är genom samarbete med föreningar och civilsamhälle som vi får ut mest nytta av de skattemedel som satsas inom exempelvis idrotten, skriver Sophia Jarl (M). Arkivbild.

Det är genom samarbete med föreningar och civilsamhälle som vi får ut mest nytta av de skattemedel som satsas inom exempelvis idrotten, skriver Sophia Jarl (M). Arkivbild.

Foto: David Hernqvist

Insändare2023-04-21 05:01
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Ta tillvara på tjejerna och satsa på Ektorps IP" NT 20/4

Fritidsaktiviteter för barn och unga är prioriterade verksamheter inom kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde och det arbete som ligger bakom all aktivitet inom IK Waria är värt att hyllas. Tack!

Det är genom samarbete med föreningar och civilsamhälle som vi får ut mest nytta av de skattemedel som satsas inom exempelvis idrotten. Jag blir extra glad att höra om föreningar som lyfter fram att tjejer ska ges goda möjligheter till idrottande. Vi vet att alltför många unga tjejer kanske aldrig får möjlighet att utvecklas genom föreningsidrott eller så väljer de att sluta i relativt unga år. Skattemedel ska främst finansiera breddverksamhet och ibland behöver vi lyfta fram till exempel tjejers idrottande lite extra för att synliggöra goda exempel. 

Kommunen har ett stort ansvar för att säkerställa tillgång till arenor i form av exempelvis fotbollsplaner och detta är något som kommer värnas även när vi nu går in i riktigt tuffa ekonomiska tider. Jag förstår givetvis att insändarskribenten vill se mer handling – det finns ett antal konkreta frågor som givetvis ska besvaras. Jag vet att ni fått ett svar från direktören för kultur- och fritidskontoret som utlovar fler svar. Jag ska säkerställa att de svaren kommer fram om detta inte redan skett. 

Avslutningsvis – Norrköpings kommun har ett mycket tufft ekonomiskt läge de närmaste åren och jag kan inte lova stora satsningar överallt i kommunen. Det jag däremot kan lova är att det som IK Waria handlar om, breddidrott för barn och unga, kommer värnas och förhoppningsvis även kunna utvecklas genom gott samarbete mellan kommun och föreningslivet.