Smittläget avgör när Träffpunkterna kan öppna igen

Under tiden som smittläget är så allvarligt som nu kan inte Träffpunkterna öppnas, förklarar vård- och omsorgsdirektören Magnus Johansson. Men kommunen funderar på att hålla utomhusaktiviteter när det bli varmare.

Inför den varmare årstid vi är på väg mot, ser vi över hur vi skulle kunna skapa alternativa träffpunkter ute, skriver Magnus Johansson, vård- och omsorgsdirektör.

Inför den varmare årstid vi är på väg mot, ser vi över hur vi skulle kunna skapa alternativa träffpunkter ute, skriver Magnus Johansson, vård- och omsorgsdirektör.

Foto: Anders Wiklund/TT

Insändare2021-04-28 15:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Dags att öppna Träffpunkterna igen" NT 21/4

Vi har stor förståelse att det senaste året varit påfrestande med isolering och ensamhet som följd av den pandemi vi drabbats av.

I dagsläget är smittläget mycket nedslående framför allt i de östra delarna av Östergötland. Vi följer ständigt hur spridningen utvecklar sig och utvärderar därefter möjligheten för att kunna återöppna träffpunkterna så snart det är möjligt. I avvaktan på att fler fått möjligheten att vaccinera sig och smittalen går ned måste vi tyvärr fortsätta ha mötesplatserna stängda.

Träffpunkterna har under året arbetat fram ett digitalt koncept med inspelade filmer med både tips på aktiviteter att göra hemma och quiz med mera. Detta går att hitta på kommunens hemsida.

Inför den varmare årstid vi är på väg mot, ser vi över hur vi skulle kunna skapa alternativa träffpunkter ute. Träffpunkter som både kan skapa gemenskap men även klara de restriktioner vi alla behöver hjälpas åt att följa.