Smällare borde bara få säljas på nyårsafton

Insändarskribenten vill att det enbart ska vara tillåtet att sälja smällare och raketer på nyårsafton.

Insändare 29 december 2022 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag vill verkligen vädja till stat och kommun att införa en lag om en begränsad försäljning och då endast på nyårsaftonen av smällare och raketer med mera.

Det är ett otyg att det börjar smälla då och då redan före jul och så håller det på till ett antal veckor efter nyår också. Jag har inte haft hund sedan ganska många år tillbaka, men vet vad hunden led av detta smällande både i tid och otid. 

Jag tycker så synd om alla djur som lider av detta och inte minst de små barnen som ligger i sina vagnar och vaknar och blir rädda av att det smälls bomber. 

Jag tycker att det är vackert och en fin inramning med dessa raketer och smällare vid tolvslaget som en fin gest inför det nya året, men före och efter nyåret blir det enbart störande. 

Hur kan föräldrar tillåta att deras ungar går ut från sina hus och skickar iväg en smäll bara sådär random? Gör föräldrarna ansvariga och bötfäll dem när deras ungar håller på och skrämmer slag på både djur och barn och jag vet att det är svårt för Polisen att ha koll, men samtidigt kanske vi medborgare ska rapportera in vem eller vilka vi ser håller på med detta? 

Jag vill dessutom inte ha era raketer på mitt tak då brand kan uppstå och om vi begränsar skjutandet så kan alla som blir störda av det förbereda sig. Det är i all välmening som jag skriver det här, för när dina barn spränger fingrarna av sig så ska mina skattepengar gå till barnets vård.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa