Sluta klaga på kommunen som investerar i vår framtid

Är irritationen gällande begränsning för biltrafik som frekvent framförs kring kommunens planerade upprustningsarbete på Östra Promenaden verkligen befogad?

Insändare 5 augusti 2021 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det upprustningsarbete som tar sin början i dagarna genomförs med avsikt att förbättra stadsmiljön för boende, gångare och cyklister men även för att ta vara på den k-märkta allén av lindar som Promenaden är.

Dels genom att plantera nya, friska lindar och dels ge dessa förutsättningar för att överleva genom ett minskat flöde av biltrafik. Att kommunen väljer att investera i stadsmiljön för att förbättra vederbörande är något positivt och något att hylla. Att vi som medborgare på sikt får en trevligare stad att leva och verka i, istället för att kommunen lät lindarna på Promenaden förfalla, är bra.
 

Ändå provocerar projektet genom att biltrafikanter tvingas planera om sin körning och i vissa fall tvingas parkera bilen utanför de garage som är anslutna till Promenaden men är denna irritation över kommunens försök till att förbättra stadsplaneringen och ta vara på ett kulturarv verkligen befogad? Att tvingas planera om sin körning eller i de fall det är möjligt kanske välja ett annat transportmedel än bilen är inte det värsta man kan vara med om - inte när det möjliggör för ett friskare och vackrare Norrköping.

Ämnen du kan följa