Slöseri fortsätta på Hjälmsborg

Politikerna från de styrande partierna i Söderköping slänger bokstavligen skattepengarna på soptippen, anser Kenneth Johansson.
Politikerna från de styrande partierna i Söderköping slänger bokstavligen skattepengarna på soptippen, anser Kenneth Johansson.

Varför lägger den styrande alliansen i Söderköping pengarna på soptippen?

Insändare 14 november 2021 12:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Att de styrande politikerna i Söderköping Centern Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna, tycker att det är helt okey att kommunens intäkter knappt räcker till behovet för att hålla de lagstadgade åtagandena igång känner vi ju till, men att man nu också bokstavligt talat slänger våra skattepengar på soptippen är ett otroligt slöseri.

 

Miljöstationen (soptippen) som ligger vid Hjälmsborg är utdömd av länsstyrelsen och ska vara sluttäckt till 2025. Därför är kommunen tvingad att hitta en annan lösning. 

Ett förslag har funnits där man skulle kunna bygga en återvinning vid HTC. Det är en lösning som skulle ha många fördelar då den är närmare E22 och närmare tätorten. 

 

Det skulle även bli billigare än den lösning som den borgliga majoriteten nu föreslår, att fortsätta verksamheten på Hjälmsborg. För att kunna fortsätta verksamheten på befintlig plats innebär det stora kostnader och stor påverkan på miljön då man är tvungen att spränga berg för att få plats. Miljön kommer även att påverkas negativt när alla transporter tvingas att ske på Östra Rydsvägen. 

Socialdemokraterna vill att man fullföljer förslaget att anlägga en återvinningscentral som ligger närmare tätorten och i närheten av E22.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa