Skylta bättre om parkeringsförbud i Kneippen

På Kneippgatan 25 med fler gator har Norrköpings kommun satt ett datum med parkeringsförbud som är återkommande varje månad, detta är för att utföra snöröjning och sopa löv med mera.

Insändare 11 januari 2023 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Detta gäller året om och även om det inte utförs något arbete på gatan. Så även om man har utfört en korrekt betald parkering så åker man på en parkeringsanmärkning det datum som hänvisas till en skylt som är väldigt lätt att missa. 

Det datum jag köpte parkeringsbiljett var en sådan dag, kommer till bilen och ser den gula lappen på bil rutan och inser att jag blivit 700 kronor fattigare plus att jag betalat parkerings plats helt i onödan. 


Jag var inte ensam, det var minst fyra bilar till som fått likadan gul lapp. Något måste vara väldigt otydligt för det fanns inget som varnade för att det skulle utföras något arbete på den gatan denna dag. Ingen varning när man löste parkeringsbiljett utan den tog pengarna utan problem, men till ingen nytta.


Jag har nu fått veta att det är den som parkerar som ska ha full koll på vad som gäller där man parkerar bilen. Men det skulle vara en otrolig hjälp om parkeringsautomaten sa ifrån dessa dagar eller en tydlig info där man betalar med kortet. Då slipper man betala för en meningslös parkering och åka på 700 kronor extra.
Jag pratade med en byggnadsarbetare som missat den skylt som står bakom ett träd när man svänger in och ner på Kneippgatan även han hade betalt parkering och fått parkeringsanmärkning på 700 kronor.

Detta sker året om även om det inte utförs något arbete på gatan.


Det är smidigt för Norrköpings kommun att ha ett låst datum när man inte får stå där med bilen, men gör det tydligare för den som vill parkera där. Det bästa vore om parkeringsautomaten sa ifrån eller att det fanns en tydlig information där man betalar.
För det känns som ett onödigt straff när man inser att man har betalt parkering och inget arbete har utförts på gatan, man har helt enkelt inte varit i vägen för någon.

Parkeringsanmärkning

 

Svar direkt

Parkeringsförbuden är till för att vi ska kunna planera in städning och andra åtgärder under tider då vi vet att det inte finns några bilar på respektive gata. Förutom att vi vid behov sopar och snöröjer gatan kan det även handla om att rensa brunnar, hämta sopor, beskära träd och buskar eller utföra andra arbeten där gatan behöver vara fri från parkerade bilar. Det kan även uppstå akuta händelser eller tillfälliga arbeten som gör att gatan behöver ett temporärt parkeringsförbud, därav är det alltid viktigt att man kontrollerar aktuell skyltning. 

Eftersom betalautomaterna betjänar flera gator är det tyvärr inte möjligt att få information om parkeringsförbud via en automat. 

Maria Larsson, gruppchef Parkeringsenheten 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa