Efter boll kommer barn – även på Kärrhagsgatan

Det ska inte behöva hända en olycka innan kommunens tjänstemän och politiker reagerar och agerar, skriver signaturen Nyinflyttad. Arkivbild.
Det ska inte behöva hända en olycka innan kommunens tjänstemän och politiker reagerar och agerar, skriver signaturen Nyinflyttad. Arkivbild.

Kommunens politiker och tjänstemän måste lyssna på varningarna från de som bor längs Kärrhagsgatan, tycker signaturen Nyinflyttad till stan.

Insändare 22 november 2021 12:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

Undertecknad instämmer till fullo med tidigare insändare "Kärrhagsgatan farlig för barn på väg från skolan" (NT 11/11) och "Barnen kan inte längre leka på vår egen tomt" (NT 17/11). 

Trafiken på Kärrhagsgatan har ökat kraftigt, det är en strid ström av bilar som passerar under rusningstid och övrig tid används sträckorna mellan de avsmalningar som finns till att hinna accelerera så mycket som möjligt. 

Christian Dahlskog, enhetschef för gata och trafik på Norrköpings kommun, har besvarat insändaren i NT den 11/11. Av svaret framgår att mätningar av trafikmängd och hastighet  har gjorts men inte när de gjordes. 

Svaret speglar i vilket fall inte nuvarande trafiksituation, det är då ett som är säkert. Det finns ett uttryck "efter boll kommer barn". På Kärrhagsgatan skulle det få katastrofala följder om ett barn springer ut i gatan. 

Det ska inte behöva hända en olycka innan kommunens tjänstemän och politiker reagerar och agerar. En ny förskola planeras i området där trafiken redan är intensiv, hur tänker kommunen lösa trafiksituationen då? Hänvisa inte till gamla mätningar utan gör om och gör rätt. 

Lyssna på de boende i området. Det minsta vi som kommunmedborgare kan kräva är att det görs nya mätningar av trafikintensitet och hastighet samt att åtgärder därefter vidtas omgående.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa