Ska medborgarna beväpna sig nu?

Medierna försöker att på alla sätt skrämma upp oss medborgare med inslag om att ”ryssen kommer”.

Insändare 20 januari 2022 14:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Politikerna och våra myndigheter verkar som vanligt vara yrvaket naiva om vem som har ansvar för vad. Då måste man som samhällsmedborgare fråga sig: behöver var och en av oss skaffa egna vapen för att kunna försvara oss?

När vi som nation inte ens har förmågan att värja oss från några drönare som den senaste tiden befunnit sig i luften över våra mest säkerhetsklassade byggnader, som vi medborgare trodde varit till hundra procent drönarsäkrade. 


Hur ska vi då tro på att några stridsvagnar och en mindre antal soldater skulle kunna bidra till något som helst försvar av Gotland? Nej, så är tydligen inte fallet enligt försvaret, utan det ska sända signaler om att vi i Sverige är förberedda för alla eventualiteter som kan komma.
Huamej! När inte ens våra säkerhetsmyndigheter kan klara av att bevaka våra regeringsbyggnader så att någon eller några går in och stjäl vapen, och det två gånger! Eller att en människa som är utvisad från Sverige helt obemärkt kan gå in för att städa statsministerns bostad. Hur är det möjligt?


För många myndigheter och/eller för naiva inkompetenta politiker, där ingen verkar veta vad som är deras samhällsansvar. 
Men låt ryssen komma, då kommer i varje fall vi äldre samhällsmedborgare, som gjort en årslång värnpliktstjänstgöring att försvara oss med alla till buds stående medel och det inkluderar skarpa vapen.
Allt medan våra politiker förmodligen sprungit och gömt sig och försvaret konstaterat att de ej haft råd att skaffa ammunition. Sverige har nedmonterats bit för bit på alla områden, vilket alla politiker medverkat till i årtionde utan att tänka på konsekvenserna, det får vi samhällsmedborgare nu betala för och det dyrt. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa