Ska finnas plats för både idrott och vaccinering

Pandemin har drabbat Norrköpings idrottsliv hårt då Norrköpings kommun periodvis varit tvungen att stänga alla kommunala hallar.

Insändare 21 september 2021 09:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Tycker kommunen att vi spelar för dålig handboll?" NT 8/9

I våras kunde idrottshallarna öppnas igen, förutom Mässhallen som Region Östergötland använder som vaccinationscentral. I början av sommaren fördes en dialog med Region Östergötland om att kultur- och fritidskontoret skulle få tillgång till Mässhallens A-sal under hösten för att kunna erbjuda tränings- och matchverksamhet för berörda idrottsföreningar. 

Beskedet från Region Östergötland var positivt och sen dess har det skett ett intensivt arbete för att säkerställa tillgången till anläggningen. 

Då Regionen fortfarande använder Mässhallen som vaccinationscentral är tillgång till anläggningens ytor begränsade. Det komplicerar frågor om omklädning, förvaring, städning och passage jämfört med under normala förhållanden. Norrköpings kommun har nu, tillsammans med Region Östergötland, säkerställt för att idrottsverksamhet och vaccinationscentral ska kunna bedrivas i Mässhallen under hösten.


 
 
 
 
 
 
Coronautbrottet - vaccineringen

Beskedet: Friska barn ska inte vaccineras mot covid-19

Beskedet: Friska barn ska inte vaccineras mot covid-19

Regionen: Många östgötar vill ta fjärde sprutan – 21 000 har redan bokat tid

Regionen: Många östgötar vill ta fjärde sprutan – 21 000 har redan bokat tid
Visa fler
Ämnen du kan följa