Självklart ska SM-guldet firas

Bra att du frågar om firandet av Dolphins och självklart ska Norrköping hylla Dolphins SM-guld.

Norrköpings kommun planerar för firandet av Dolphins sjätte SM-guld.

Norrköpings kommun planerar för firandet av Dolphins sjätte SM-guld.

Foto: Bildbyrån

Insändare2021-07-03 10:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Hylla Dolphins som sig bör" NT 

På grund restriktionerna för att minska smittspridning av Covid-19 har det inte varit möjligt att genomföra ett traditionsenligt firande av guldvinsten. Men, vi har en gemensam plan för firandet tillsammans med föreningen och hoppas att detta ska kunna genomföras i samband med Dolphins seriepremiär istället. 

Bland annat kommer det körsbärsträd som var en del av Norrköping Light Festival, att placeras utanför Stadium arena, och då med en ny skrud i Dolphins färger orange. Detta placeras på plats efter att Stadium Sports Camp har genomförts som behöver entréytorna för lek idag.  

Utöver det kommer Norrköpings kommun att hylla laget vid premiären och bland annat skänka 10 000 kronor till Dolphins barn- och ungdomsverksamhet för att säkerställa att fler baskettalanger ges möjlighet att växa fram i Norrköping. Laget kommer också att bjudas in till kommunens Guldmiddag i stadshuset när restriktionerna tillåter. Vid seriepremiären kommer vi också att hylla SM-guldet med att färga vattenfallet i Dolphins färger. 

Vad gäller infartstavlorna pågår det ett arbete med att göra en ny ansökningsprocess för digitala skyltar eftersom tidigare ansökan fått avslag hos remitterande instanser. Självklart ska våra guldhjältar även finnas på dessa.