Se på Stockholms lokaltrafik - bara att blippa och få rabatten

Varför kan ni inte göra det enkelt för äldre pensionärer Östgötatrafiken? undrar signaturen Maria.

De flesta tycker att det är enkelt men ni bokstavligen skiter i de som inte tycker att det är enkelt, skriver signaturen Maria.

De flesta tycker att det är enkelt men ni bokstavligen skiter i de som inte tycker att det är enkelt, skriver signaturen Maria.

Foto: Agnes Ganestål

Insändare2024-05-29 14:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar

"Pensionärerna skinnas av Östgötatrafikens betalsystem" NT 25/5

Ok, ni har 45 ombud i Östergötland, man kan köpa biljetter via appen, på webben, automater och så vidare. Men varför kan ni inte göra det enkelt för äldre pensionärer? De flesta tycker att det är enkelt men ni bokstavligen skiter i de som inte tycker att det är enkelt. 

Min son bor i Stockholm, jag åker ofta dit och det räckte för fem år sedan att registrera mitt Mastercard på deras sida som pensionär och det är bara att blippa och betala pensionärsbiljett. Helt underbart.

När ni ändrade systemet för fyra år sedan tipsade jag er om detta, men ni gjorde inget som underlättar för pensionärer, absolut ingenting.

Vet ni hur många som åker dagligen utan att blippa vid påstigning, ibland en hel grupp, ibland enstaka personer, de går på och sätter sig och åker och för det ska pensionärer betala högre priset. 

Ni är tacksamma för återkoppling men ni gör aldrig rätt. Så länge det går cyklar jag, en pensionär sedan några år sedan.