Sätter på plåster när patienten har drabbats av stroke

Svenska politiker fördömer skövlingen av regnskogen men tillåter stora avverkningar i norra Sverige, skriver Arga Arja.
Svenska politiker fördömer skövlingen av regnskogen men tillåter stora avverkningar i norra Sverige, skriver Arga Arja.

Politiker fördömer då regnskogar skövlas men tillåter att skog i nordligaste Sverige huggs ner, skriver signaturen Arga Arja.

Insändare 18 februari 2021 18:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nästan 60 procent av plastskräpet i haven består av uttjänta/borttappade fiskeredskap. (källa: PLOS ONE 2014).
Vad gör politikerna i Sverige med Miljöpartiet i spetsen? Inför skatt på plastpåsar.

Amazonas regnskog skövlas och bränns. Vad gör politikerna i Sverige med Miljöpartiet i spetsen? Fördömer men tillåter att skog i nordligaste Sverige huggs ner och därmed riskerar samerna sitt levebröd. 

Samtidigt behövs träden som binder koldioxid i hela världen. Enligt Miljöpartiet ska Sverige bli ”Europas batteri” med huvudsakligen hjälp av vindkraft.  Den satsningen förstör väldiga arealer av grön skog, sprider mikroplaster, buller och dessutom dödar den fåglar. Och ingen vill ha en vindkraftsindustri där hemma, men gärna någon annanstans.

Sverige har bara lyckats nå ett av 16 miljömål.
Silar mygg och sväljer kameler gör gärna våra politiker. De största enskilda utsläppen av koldioxid (ekvivalenter) i vårt land kommer från järn- och stålindustrin, cementindustrin samt raffinaderierna (ca 32% källa: SCB). 

Dessa fakta försöker politikerna kontra med att subventionera elcyklar och elbilar. 

För mig känns det som vår (politikers) önskan att göra något åt den hotande katastrofen i fråga om klimatförändringar och miljöförstöring har lämnats åt en inkompetent läkare, som sätter på ett plåster på pannan när patienten har drabbats av en allvarlig stroke.

Ämnen du kan följa