Sätt upp belysning i skateparken

Det ser bokstavligen talat mörkt ur för skateboardåkarna

Skateboard är en aktivitet som utövas största delen av året om vädret tillåter, så länge betongen är torr finns det alltid några glada utövare som vill rulla bräda, skriver signaturen Anonym.

Skateboard är en aktivitet som utövas största delen av året om vädret tillåter, så länge betongen är torr finns det alltid några glada utövare som vill rulla bräda, skriver signaturen Anonym.

Foto: Mari Gustafsson

Insändare2021-10-31 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I somras debuterade skateboard som gren i olympiska sommarspelen. Äntligen tänkte vi skateboardåkare, nu kanske vi slipper dra i de kommunala tjänstemännen för att utveckla en bättre skateboardmiljö, nu kanske de istället kommer till oss för att söka kontakt. 

Så blev givetvis inte fallet. Skateboardåkarna hamnar i varje kommunsatsning längst ner på listan, om ens på listan överhuvudtaget. Tyvärr är Norrköping en av städerna som struntar fullständigt i sina skateboardåkare. 

 

Nu när höstmörkret faller finns det ingen som helst möjlighet att nyttja den fina skatepark som finns i Norrköping, det är alldeles för mörkt. Detta resulterar i att skateboardåkarna rör sig till andra städer, där belysning finns. 

Skateboard är en aktivitet som utövas största delen av året om vädret tillåter, så länge betongen är torr finns det alltid några glada utövare som vill rulla bräda. Problematiken med mörkret runt parken är för mig ganska given, det finns en stor risk för olyckor och utövarna blir hemmasittande eller söker sig till en ny stad. 

Det känns trist att vår fina park ska eka tom på grund av bristande intresse hos makthavarna. En skateboardpark är ju trots allt mer än bara betong, det är en samlingsplats för ungdomar och vuxna, ett motionsområde, men framförallt en ställe där det händer saker, där jobb, skolan och problem i hemmet för en stund kan droppas av. 

Vi kan inte rekommendera folk att åka skateboard i Norrköpings skatepark när parken ekar tomt, mörkt och otryggt.